Steamed chicken with shiitake mushrooms - 香菇蒸鸡
Gedämpftes Huhn mit Pilzen 香菇蒸鸡
What is steamed chicken with mushrooms?
Steamed chicken with mushrooms is a traditional Cantonese dish. The gentle cooking method helps to retain the chicken's moisture, resulting in a tender texture. In China, the chicken is steamed with bones, but it can also be deboned first. The main ingredients for chicken with mushrooms are chicken pieces, shiitake mushroom strips, ginger strips, and goji berries
How to cook chicken with mushrooms
We recommend using chicken drumstick meat for this dish, preferably with skin but without bones. Cut the meat into bite-sized pieces. For each drumstick, take about 3 large shiitake mushrooms. Cut the mushrooms and a small piece of ginger into strips. Marinate with oyster sauce, sugar, and salt. Spread everything out flat on a plate and steam for about 10 minutes. For detailed instructions, please see the recipe below.
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Huhn mit Pilzen 香菇蒸鸡
Steamed chicken with mushrooms is a traditional Cantonese dish. The gentle cooking method helps to retain the chicken's moisture, resulting in a tender texture. In China, the chicken is steamed with bones.
- Dämpfer
- 180 g Hähnchenkeule (Mit Haut ohne Knochen)
- 50 g Shiitake Pilzen
- 10 g Ingwer (in feine Streifen)
- 10 g Frühlingszwiebeln (ca. 5cm länge)
- 5 g Goji-Beeren (kurz waschen und einweichen)
- 1 TL Austernsauce
- 1 TL Reiswein
- ½ TL Sojasauce
- ½ TL Salz
- 1 TL Zucker
- 1 TL Kartoffelmehl
- 1 EL Wasser
- 1 TL Sesamöl
Hähnchenkeule entbeinen und in Stückchen schneiden
Hähnchenkeule entbeinen, in mundgerechtes Stückchen schneiden, waschen und trocknen
Prepare ingredients
Frühlingszwiebeln in ca. 4cm lange Stückchen schneiden
Ingwer in dünne Steifen schneiden
Goji-Beeren waschen und einweichen
Dämpfen
Die Zutaten vermengen und auf ein Teller flach verteilen
10 Minuten dämpfen
Tips:
Das Wasser zum dämpfen muss kochend sein. Niemals auf kaltes Wasser dämpfen.
Verwende genügend Wasser zum dämpfen. Sonst wird es nicht gar.