Shiitake mushrooms with broccoli
Food for traditional Chinese New Year
Shiitake mushrooms with broccoli
This dish is often found at Chinese celebrations and is commonly served as part of an 8-course meal. However, exotic ingredients such as sea cucumbers, scallops or abalone are often added to it.
This dish requires a lot of imagination. The combination of shiitake mushrooms and green vegetables is meant to symbolize a money tree. While the shiitake mushrooms represent coins, the green vegetables represent the branches of the money tree.
Pak Choi is also commonly used instead of broccoli. We chose broccoli due to its similar cooking time to shiitake mushrooms.
Why is mushrooms with broccoli a dish for Chinese feast
This dish is often found at Chinese celebrations and is commonly served as part of an 8-course meal. However, exotic ingredients such as
This dish requires a lot of imagination. The combination of shiitake mushrooms and green vegetables is meant to symbolize a money tree. While the shiitake mushrooms represent coins, the green vegetables represent the branches of the money tree.
Pak Choi is also commonly used instead of broccoli. We chose broccoli due to its similar cooking time to shiitake mushrooms.
Wie kocht man Pilzen mit Brokkoli
1. Brokkoli in Rösschen schneiden,waschen; Ingwer in feinen Streifen, Shiitake Pilzen Übernacht einweichen
2. Brokkoli Rösschen auf ein Teller anrichten, Shiitake Pilzen, Ingwerstreifen, Goji-Beeren drüber geben
3. Teller für 10 Minuten ins Dämpfer stellen
4. Sauce kochen: Ingwer goldbraun anbraten. Zutaten hinzugeben: Wasser, Reiswein, Austernsauce, Salz, Sesamöl. Aufkochen. Maisstärker mit ein wenig Wasser auflösen. Binden. Über das Essen verteilen.
Shiitake mushrooms with broccoli

- Dämpfer
- 300 g Brokkoli (in kleine Rösschen schneiden)
- 100 g Shiitake Pilzen
- 10 g Ingwerstreifen (beim Dämpfen hinzugeben)
- 10 g Ingwerstreifen (für die Sauce)
- 10 g Goji-Beeren
- ½ TL Salz
- 3 EL Austernsauce (vegetarische Austernsauce)
- 2 EL Sesamöl
- 1 EL Reiswein
- 150 ml Brühe (Gemüsefond)
- 1 EL Maisstärke
Prepare ingredients
Brokkoli in Rösschen schneiden,waschen; Ingwer in feinen Streifen, Shiitake Pilzen Übernacht einweichen
Zum dämpfen vorbereiten
Brokkoli Rösschen auf ein Teller anrichten, Shiitake Pilzen, Ingwerstreifen, Goji-Beeren drüber geben
Dämpfen
Teller für 10 Minuten ins Dämpfer stellen
Sauce Zubereiten
Ingwer goldbraun anbraten. Restliche Zutaten hinzugeben: Wasser, Reiswein, Austernsauce, Salz, Sesamöl. Aufkochen. Maisstärker mit ein wenig Wasser auflösen. Binden