Braised Pork Belly Dong Po Rou 東坡肉
Mini Dong Bo Ruo 東坡肉
Mini Dong Bo Ruo 東坡肉 - Red-braised pork belly Dong Po Rou is a famous dish from Jiangsu 江苏省 and Zhejiang 浙江省 provinces. It is made with pork belly. Half fat and half lean meat. When you eat it, the meat immediately melts in your mouth and tastes like Shaoxing rice wine.
Additives |
Allergene |
1) with dye | a) cereals and cereal products containing gluten, f) soy and soy products |
Nutritional values Dong Bo Ruo
Die angegebenen Werte stammen aus der BLS-Tabelle und wurden durch die Addition der Werte der einzelnen Zutaten ermittelt. Es ist zu beachten, dass Abweichungen möglich sind. Die berechneten Nährwerte dienen als Richtwert und wurden nach bestem Wissen und Gewissen erstellt. Es wird empfohlen, bei genauen Angaben zu den Nährwerten ein Labor oder eine zuverlässige Datenquelle zu konsultieren.
What is Dong Po Rou
Dong Po Rou 東坡肉
"Dong Po Rou (East Slope Meat) is a famous dish from the provinces of Jiangsu and Zhejiang in China. It is made using pork belly, which is half fat and half lean meat. When eaten, the meat melts in your mouth and has a distinct flavour of Shaoxing wine.
Legend has it that the dish was created by Su Dong Po, a well-known writer from the Song Dynasty. Although Dongpo was born in Sichuan, he was famous for his work as a government official in Hangzhou. He came from a highly educated family of poets.
Dongpo hat nicht nur Gedichte geschrieben, er konnte auch gut kochen. Das Gericht Dongpo Rou wird ihn zugeschrieben (übersetz heißt es: Dongpo’s Fleisch), eines der bekanntesten Gerichte in Hangzhou.
There are many different ways to braise pork belly in Chinese cuisine,
Zum Beispiel ist der rot geschmorte Schweinebauch im Shanghai-Stil, auch als Hong Shao Rou, sehr bekannt.
While Hong Shao Rou is fried and braised in a wok, Dong Po Rou is steamed for several hours. The fattier part of the pork belly is preferred for Dong Po Rou,
which melts in your mouth and is incredibly tender.
Is Dong Po Rou a Dim Sum
Klar kann man Dong Po Rou als kleine Dim Sum Portion servieren. Dim Sum ist ein sehr breit gefächerter Begriff. Der Dong Po Rou wird zu den Kategorien der Mittlerer Dim Sum gehören.
Siehr auch: Hong Shao Rou – dim sum